Товариство «Оттімо», яке є виробником кукурудзяних паличок з 2000 року, традиційно використовує натуральні органічні компоненти. Виготовлення продукту проводиться на відсотків згідно ДСТУ +2903: 2005. Постійний контроль показників власною сертифікованою лабораторією і постійна сертифікація органами Держстандарту дає бажаний результат. Продукти торгової марки Оттімо» відзначаються на ринку хорошими смаковими якостями, про що свідчать численні позитивні відгуки покупців.

Безперервний стрімкий розвиток харчових технологій змушує багатьох виробників відступати від дотримання ДСТУ і замість класичних традиційних органічних компонентів використовувати штучно синтезовані харчові добавки або замінники.

Замінники, як правило, не мають енергетичної цінності і не засвоюються організмом. Багато з них солодші від цукру у сто разів, але при цьому практично не мають калорійності. У більшості вони шкідливі для організму. Відомо більше 150 видів замінників цукру з коефіцієнтом замінності від 1 до 250 разів, тобто 1 кг замінника замінює 250 кг натурального цукру. Більшість з цих замінників – це не сертифікована в Україні продукція, і в багатьох випадках не дозволена до використання в харчових продуктах.

У вартісному вираженні така заміна забезпечує здешевлення продукції у 10-15 разів.

Застосування в продукті замінників цукру призводить також до зменшення використання такого компоненту як масло – практично до його відсутності. Повне або часткове використання замінників цукру дозволяє виключити із технологічного процесу операцію з обробки кукурудзяної палички маслом і цукровою пудрою, або ж звести цю операцію до мінімуму.

Не важко зрозуміти, що використання різного роду замінників цукру призводить до значного здешевлення готового продукту. Використання низькоякісної крупи, яка є основним компонентом, також здешевлює готовий продукт.

Деякі виробники використовують крупи, які вдвічі дешевші від сертифікованої високоякісної крупи кондитерських сортів.

Вищеперелічені операції із заміни основних компонентів призводять до наступних результатів:

продукт виходить шкідливим для дітей і дорослих;
бажане для багатьох виробників здешевлення собівартості продукту;
зменшення основних фізико – хімічних показників і, відповідно, порушення ДСТУ;
енергетична і калорійна цінність продукту на низькому рівні;
продукти, виготовлені з використанням замінників, коштують значно дешевше.